Location

St. Barnabas

After spending several months working with an architect in developing a building plan St. Barnabas decided that the plan was not financially feasible.

Having the property, need and funding they elected to proceed with their new facility and selected db constructors to design and build.

Through careful evaluation db’s design & build team was successful in meeting all of St Barnabas’ original concepts and provide the same building area, while keeping within an affordable construction budget.

The building consists of two restrooms, storage, electrical/mechanical rooms, kitchen, five classrooms, sacristy, vesting, three entry vestibules, and a 61’ X 66’ worship space which accommodates individual seating for 300 people.

The building is constructed of structural steel, stucco exterior, accent stone columns, glass with architectural metal canopies, and white .045 TPO roof system.

The interior finishes consist of textured painted drywall, suspended acoustical tile ceilings, vinyl composition and ceramic tile flooring, architectural pre-finished metal door frames, pre-finished birch doors and a raised altar.